lauantai 14. toukokuuta 2016

Kyläkasvimaa Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksella

leppakerttu_web

Karkun kyläkasvimaa -hanke on Karkun kyläyhdistys Kyläntuvan järjestämä kaksivuotinen pienviljelyn kehittämishanke, jonka yhteydessä järjestetään kotouttavaa talkootoimintaa kylällä sijaitsevan Pihlajalinnan vastaanottokeskuksen kanssa.
Kyläkasvimaa perustetaan Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksen perinnemaisemaan kahden Saskyn Osaran maaseutuopetusyksikön opiskelijan johdolla. Hanke kustannetaan talkoilla, Leader-rahoituksella sekä Karkun yritysten ja yhdistysten lahjoituksilla.

Kyläkasvimaalla suoritetaan maanparannus- ja perinneympäristön ylläpitotoimenpiteitä sekä kasvinviljelyä palstoilla. Turvapaikanhakijoita varten paikalla on säännöllisesti ohjaaja. Sato jaetaan osallistujien, vastaanottokeskuksen ja kyläläisten kesken. Alkusyksyisin järjestetään säilöntätalkoot ja sadonkorjuujuhla Pihlajalinnan vastaanottokeskuksen ja kylän muiden yhdistysten kanssa.

Hankkeen tavoitteena on kotouttamistoiminnan ja yhteisöllisen aktivoinnin lisäksi tarjota kylän asukkaille helppo tapa kokeilla ja oppia luonnonmukaista kasvinviljelyä. Laajempana ja pitemmän aikavälin tavoitteena on lisätä ekologisen, paikallisen ja tasapainoisen elämäntavan tietämystä ja harjoittamista Karkun alueella ja nostaa Karkku yhdeksi pohjoisen permakulttuurin keskeisistä kehittämisalueista.

Kaksivuotisen hankeajan jälkeen kyläyhdistys arvioi saadut kokemukset. Mikäli kokemukset ovat hyviä ja Sasky edelleen tarjoaa maa-aluetta vuokralle, jatketaan kyläkasvimaan toimintaa osuuskuntamuotoisena tai muulla yleishyödyllisen hengen säilyttävällä tavalla.

Lähde: https://kylakasvimaa.wordpress.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi!

Julkaisemme ne mahdollisimman pian.