perjantai 5. helmikuuta 2016

Opiskelijaelämää asuntolassa

Sastamalan ammatillisten oppilaitosten asuntolat tarjoavat mahdollisuuden maksuttomaan asumiseen opiskelun aikana niille, joiden koulumatka muodostuu liian pitkäksi tai muuten hankalaksi esim. julkisen liikenteen puuttumisen vuoksi. Asuntoloita on Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksessa ja Vammalan ammattikoululla, jossa majoittuvat myös Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelijat. Asuntolaan valitaan hakemusten perusteella. Asuntolassa asuminen vaatii nuorelta kykyä ottaa vastuuta omasta itsestään.
Asuntolassa on asuntolaohjaaja, joka järjestää monenlaista toimintaa. Esittelen tässä muutaman vapaa-ajan viettotavan. Myöhemmin varmasti lisää tästäkin aiheesta.

Käsityökerho käynnistyi jo syksyllä 2015. Opiskleijoilla on mahdollisuus mm. piirtää, tehdä kanavatöitä tai kutoa. Jokainen voi valita itselleen mukavimman tekemisen.


 
 
Aiemmin kirjoitin jo amistansseista. Tässä vielä kuva tanssiharjoituksista.

Asuntolatutorkoulutus järjestetään vuosittain yhteistyössä Suomen ammattiin opiskelevien kulttuuri- ja urheilujrjestön kanssa (Saku ry.). Lautapeli-iltojen yhteydessä tehdään pientä iltapalaa mm. lämpimiä voileipiä ja paistettuja lättyjä. 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi!

Julkaisemme ne mahdollisimman pian.