tiistai 8. joulukuuta 2015

Menestystä yrittäjyydessä ja työssäoppimista yrittäjänä
TOY on lyhenne sanoista työssäoppiminen yrittäjänä. TOY-malli perustuu Tiimiakatemian tiimioppimisen menetelmiin. Malli on kehitetty ammatillisen toisen asteen koulutuksen tarpeisiin.Tavallisesti opiskelijat lähtevät työssäoppimisjakson aikana työpaikoille, mutta TOY-mallissa he suorittavat työssäoppimisen pedagogisessa osuuskunnassa omaa yrittäjyyttään kehittäen. TOY-mallissa yrittäjyyttä opitaan yhdessä tiimin kanssa ja tekemällä käytännössä.

Hope -YTY projekti on syksyn 2014 TOY-käyttöönottovalmennus. Tämä on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa HOPE YTY –hanketta. Valmennus on kaksiosainen ja toteutetaan ”yön yli” –sessioina seuraavasti:Valmennukseen osallistuu 20 opettajaa kahdeksasta ammatillisesta oppilaitoksesta. Opettajat soveltavat TOY-mallia omiin ympäristöihinsä ja pilotoivat mallit hankeessa. Ammattialoja ovat mm. puutarha-ala, hiusala, kaupallinen ala, sosiaali- ja terveysala sekä hotelli- ja ravintola-ala. Mallia voi soveltaa lähes mille tahansa alalle.

Hope-YTY projektin ansioita Sastamalan ammatillisten oppilaitosten sisustus artesaanikoulutuksessa:

Kaikki vuonna 2013 aloittaneet sisustuksen opiskelijat toimivat osuuskunnassa yrittäjinä (100% yrittäjyys).
He ovat tehneet loistavan kolmannen näytön, sen upeimmat hedelmät ovat tässä:

  • Mirka Puro sai liikeideastaan Sastamalan Yrityspalvelun myöntämän 200€ stipendin

  • Johanna Partanen 3200€ Tiimiakatemia Global myöntämän stipendin, jolla hän ensimmäisenä 2. asteen opiskelijana pääsee stipendiaattina mukaan tiimimestari-valmennukseen

Opiskelijoiden tiimivalmentajana toimii opettaja Päivi Lehto.
Johanna, Kirsin, Katjan ja Petran näyttötyöhön voit tutustua tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi!

Julkaisemme ne mahdollisimman pian.